کانون علمی اقتصاددانان جوان ایران
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

کانون علمی اقتصاددانان جوان ایران

تالار گفتمان اقتصادی
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  جستجوجستجو  ثبت نامثبت نام  ورودورود  

 

 زکات و انفاق

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
?????
مهمان




زکات و انفاق Empty
پستعنوان: زکات و انفاق   زکات و انفاق Emptyالأربعاء ديسمبر 30, 2009 2:01 am

پرداخت زکات یک وظیفه اجتماعی است نه وسیله گداپروری.
هرگروهی در هراجتماع، ناتوانی شخصی یا نیازهای عام خود رااز کارهای دیگران جبران نمایند.این جبران ناتوانی مادی، درمکتب اسلام با پرداخت مالیات انجام می گیرد که عمده آن به نام زکات معرفی شده است.پرداخت زکات یکی از اصول ضروری اسلام است واگر کسی بتواند با نماز گزاردن خود بر جامعه منت بگذارد، با پرداخت زکات هم می تواند منتی برمردم داشته باشد.(آیه قرآن: نماز به پادارید و زکات بپردازید آنچه را از پیش برای خویش بفرستید، نزد خدا باز خواهید یافت.)
زکات یک قانون صرفا آمرانه ومجهول العله نیست بلکه تنظیم و تامین امور معاش آن دسته از افراد جامعه است که نمی توانند کار کنند یا کارشان برای اداره زندگی شان کافی نیست و هم چنین دیگر مصارف اجتماعی از قبیل انتظامات و دفاع در مقابل دشمن و تنظیم اقتصاد اجتماعی و غیره باید از این مالیات تامین گردد.
انفاق به معنای هزینه کردن و بذل مال برای نیازهای خود یا دیگران با مصرف در اصطلاح اقتصادی آن مترادف می باشد.
واژه "انفاق" توام با نوعی بزرگداشت، تقدیس وتشویق همراه است.(صرف مال با نیت پاک)
درواقع این اصطلاح قرآنی رامی توان به صورت زیر تعریف کرد: " انفاق، صرف کردن دارائی های مادی و غیرمادی انسان مومن، درراه آرمان های اسلامی است."
انفاق قرآنی شامل رفتارهای اقتصادی ای می شود که به انگیزه ای غیر از منفعت طلبی مادی جهت همیاری و نوع دوستی انجام می گیرد.
ریشه کن کردن فقر در سطح جهانی: طبق آیات قرآنی دیده می شود که کمک و انفاق در حق همه مردم و همه جوامع مطلوب بوده و به ریشه کن کردن فقر در سطح جهانی توجه داده شده است.
نتایج انفاق: 1- پاداش الهی 2- وعده عذاب الهی بر عدم انفاق 3- اجتناب از اختلاف اجتماعی و فردی و پیشگیری از فقر و بینوائی.
یکی ازعلل انفاق، تثبیت و استوار ساختن و پابرجای نمودن خود انفاق کنندگان و بخشندگان است.از طریق: الف)تصدیق و یقین، ب)تفتیش و بررسی برای تشخیص مصرف شایسته، ج) بررسی در خود نیت که اگر برای خداست انفاق کند واگر ریا یا منتی در نیت هست، آن را بی فایده بداند، د)تمکین نفس بر اطاعت خداوند.
آیات قرآنی:
آنچه خداوند از مردم شهرها به پیامبر بهره رسانده است، مال خداست که به پیامبر و خویشاوندان و یتیمان و بی نوایان و درراه ماندگان تعلق دارد، تا مبادا آن مال، دستخوش گردش در دست توانگردان واقع شود.
مثل آنان که ثروت خودرا در راه خدا می دهند، مانند دانه ای است که هفت خوشه می رویاند که باز در هر خوشه، صددانه است.خدا برای آنان که بخواهد چندین برابر عنایت می کند که خداوند وسعت بخش و داناست.
آنان که طلا و نقره را اندوخته می کنند و درراه خدا انفاق نمی کنند، به عذابی دردناکشان خبر ده.روزی که همان طلا و نقره را درآتش جهنم سرخ کنند وبا همان ها پیشانی و پهلو و پشتشان را داغ نمایند وگویند این همان است که برای خود اندوخته می کردید، اکنون عذاب اندوخته های خویش را بچشید.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
 
زکات و انفاق
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
کانون علمی اقتصاددانان جوان ایران :: اقتصاد میانه :: اقتصاد اسلامی-
پرش به: