کانون علمی اقتصاددانان جوان ایران
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

کانون علمی اقتصاددانان جوان ایران

تالار گفتمان اقتصادی
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  جستجوجستجو  ثبت نامثبت نام  ورودورود  

 

 گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
نويسندهپيام
amin-bahmani
دانش یار
دانش یار



تعداد پستها : 55
Join date : 2009-12-15
Age : 39

گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Empty
پستعنوان: گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها   گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Emptyالثلاثاء فبراير 02, 2010 10:34 pm


روز سه شنبه 13 بهمن ماه محمود احمدی نژاد؛ رییس جمهوری اسلامی ایران از طریق شبکه اول سیمای ایران به گفتگو با مردم ایران پرداختند.
رئيس جمهور در ين گفت‌وگو درباره قانون هدفمند كردن يارانه‌ها با بيان اينكه چون قانون شده به گذشته برنمي‌گرديم، تصريح كرد: اين كار كار بسيار بزرگ، پرحجم و پيچيده‌اي براي دولت است و از دولت انرژي عظيمي مي‌گيرد.
احمدي‌نژاد يادآور شد:‌ در قبل از اين دولت قوانيني كه تصويب شده بود اختيارات مطلق به دولت مي‌داد ولي بعد به هر دليلي اجرا نشد در حالي كه تكاليف قانوني و اختيارات مطلق براي اجرا به آنها مي‌داد.
رئيس جمهور با اشاره به برخي تغييرات در لايحه پيشنهادي هدفمند كردن يارانه‌ها گفت:‌ برآورد ما اين بود كه با نيمي از انرژي دولت اين طرح را اجرا مي‌كنيم و نيمي از توان ديگر دولت را به كارهاي ديگر اختصاص دهيم اما پيچيدگي‌ها و محدوديت‌هايي درست شد و الان برآورد اوليه ما اين است كه دو سوم توان دولت را براي اجراي اين طرح بگذاريم و با سختي جلو برويم.
وي افزود:‌ بايد قانون را اجرا كنيم و تابع قانون هستيم. قبلاً تمام سازماندهي را انجام داده بوديم اما الان بايد تغييراتي را ايجاد كنيم و اين كار را به سرعت انجام مي‌دهيم و اميدواريم كه اجرا كنيم و هيچ مشكلي هم پيش نيايد.
احمدي‌نژاد اضافه كرد:‌ بنا داريم به گونه‌اي حركت كنيم مشكلي پيش نيايد چرا كه اصل اين طرح همه‌اش مثبت است و اصلاح و بهبود وضع همه كشور و مردم را به دنبال دارد؛ چرا كه اجراي اين طرح برداشتن وزنه‌ها از پاي اقتصاد كشور و مردم است و مي‌خواهيم راه را باز كنيم تا مردم در اقتصاد حركت كنند و دنيا را ببينند و اگر دولت حمايتي مي‌كند اين حمايت به دست مردم برسد.
رئيس جمهور با تأكيد براينكه قطعاً مي‌خواهيم اين طرح را اجرا كنيم ابراز اميدواري كرد كه همه در اجراي اين طرح كمك كنند.
احمدي‌نژاد همچنين گفت: مردم همراه هستند؛ چرا كه مردم ما بهترين مردم تاريخ هستند و در طول تاريخ بشر، مردمي به خوبي مردم ايران روي كره زمين زندگي نكرده است.
حيدري مجري برنامه از رئيس جمهور پرسيد از روزي كه طرح هدفمند كردن يارانه مطرح شد برخي از آن به عنوان جراحي بزرگ اقتصاد ياد كردند اما همه نگران دردها و خون‌ريزي‌هاي آن بودند و الان نيز برخي از اين نگراني‌ها وجود دارد كه عوارض آن براي اقتصاد ايران صنعت و حوزه‌هاي مختلف اقتصاد و بخش‌هاي مختلف مردم چه خواهد بود كه احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سؤال با بيان اينكه تعبير به خونريزي يا جراحي بزرگ نمي‌كنم، تأكيد كرد: اين طرح يك اصلاحاتي است كه بايد با هم جلو برويم و انشاالله جلو خواهيم رفت و همه خواهند ديد آنطور كه فكر مي‌كردند نبوده است.
وي ادامه داد: اگر مي‌خواستيم يارانه‌ها را حذف كنيم اين حرف درست بود اما بحث حذف يارانه‌ها نيست؛ چرا كه همه آن به مردم برمي‌گردد اما درست و هدفمند بر مي‌گردد و واقعاً اين پول به جيب مردم و براي كار مشخص يا تأمين زندگي مردم يا براي توليد و صادرات و خدمات اقتصادي و فرهنگي مصرف مي‌شود.
رئيس جمهور با بيان اينكه مصرف بالا و اسراف مشكلات ما هستند، اضافه كرد: موقعي اقتصاد ما فعال است و زياد مصرف و زياد توليد مي‌كنيم اما ما زياد مصرف و كم توليد مي‌كنيم و اين خوب نيست و در همين حال نيز اسراف مي‌كنيم و آب، برق و انرژي ما تلف مي‌شود.
وي بازدهي سيستم‌ها را پايين عنوان كرد و اظهار داشت: زمينه سرمايه‌گذاري محدود شده و يكي از موانع اصلي در برابر سرمايه‌گذاري در كشور ما وضعيت يارانه‌ها است؛ چرا كه اگر بخشي بتواند يارانه‌ها را به سمت خود بكشد ديگر بخش‌ها عقب مي‌ماند و كسي در آنجا سرمايه‌گذاري نمي‌كند و به همين دليل در بخش انرژي برق فوق ظرفيت كشور تقاضا وجود دارد اما در بخش ديگر تقاضايي نيست يا با تشويق‌هاي فراوان نيز تقاضا بوجود نمي‌آيد.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه ما مثل سه چهار سال گذشته مي‌توانيم رشد اقتصادي بالا داشته باشيم، گفت: تثبيت اين رشد بالا نيازمند اصلاحات است.
وي افزود: مي‌توانيم در بعضي بخش‌ها مصرف انرژي را به يك دهم برسانيم و اگر بتوانيم بدون اينكه توليد و رفاه مردم تغيير كند فقط 20 درصد انرژي را كاهش دهيم يعني 20 ميليارد دلار براي ما صرفه‌جويي شده است.
رئيس جمهور با بيان اينكه امسال 20 هزار ميليارد تومان كار عمراني كرديم، تأكيد كرد: اگر اين 20 هزار ميليارد تومان را به 40 هزار ميليارد تومان تبديل كنيم تمام سدها، پل‌ها، راه‌آهن، و غيره دو برابر مي‌شود در حالي كه پيش‌بيني ما اين است كه در صنعت بعد از اصلاحات اساسي اين مقدار بيشتر از 20 درصد است.
احمدي‌نژاد افزود: ما الان معادل كشورهايي مصرف مي‌كنيم كه حجم اقتصاد آنها سه يا چهار برابر كشور ماست و اگر اين مقدار به نصف برسد چه اتفاقي مي‌افتد؟ اين ثروت ملي است كه به صورت بد و نامناسب استفاده مي‌شود.
وي بخش كشاورزي را كمتر متأثر از هدفمند كردن يارانه‌ها توصيف و خاطرنشان كرد:‌ البته حتماً بايد اين بخش نيز حمايت شود اما عمدتاً صنعت، بخش عمومي و بخش خانگي است كه بايد اصلاح شود.
رئيس جمهور با تأكيد بر لزوم جايگزيني لامپ‌هاي كم‌مصرف به جاي لامپ‌هاي پرمصرف تأكيد كرد:‌ اين انرژي مخصوص ملت ايران است و ما مي‌توانيم آن را در دنيا بفروشيم و يا سرمايه‌گذاري‌هاي جديد انجام دهيم كه باز هم به جيب ملت خواهد رفت.
احمدي‌نژاد در خصوص آخرين تصميمات اتخاذ شده درباره ترتيب خوشه‌بندي‌ها در طرح ‌نهايي تصريح كرد: از مردم خواهش مي‌كنم خوشه‌بندي را از ذهن خود كنار بگذارند؛ اولاً صدردرصد يارانه‌ها به مردم بازمي‌گردد كه 50 درصد آن به صورت مستقيم و 30 درصد و 20 درصد آن با واسطه به مردم برمي‌گردد بنابراين مي‌بينيم كه همه مردم از يارانه‌ها استفاده مي‌كنند؛ مگر آنهايي كه متقاضي نيستند.
وي ادامه داد: ناراحت نيستيم كه بخشي از جامعه دستشان در جيب خودشان است و رفاه بالاتري دارند بلكه تلاش مي‌كنيم همه را به نقطه مطلوب برسانيم.
رئيس جمهور افزود: كساني كه به يارانه‌ها احتياج ندارند در آينده كه زمان براي باز كردن حساب اعلام مي‌شود، مراجعه نكنند.
احمدي‌نژاد با اشاره به جمع‌آوري اطلاعات اقتصادي خانوارها يادآور شد: برخي خيال مي‌كردند مردم خلاف واقع مي‌نويسند كه واقعاً‌ اين طور نيست البته در وارد كردن و دريافت هميشه اختلاف نظر پيدا مي‌شود.
وي همچنين تصريح كرد: الان بانك اطلاعاتي خوبي داريم كه هيچگاه نداشتيم كه اين بانك به وسيله مردم به دست آمده است و ما الان تصويري از وضع عمومي مردم، درآمد آنها، كسري‌ها و مشكلات داريم كه براي برنامه‌ريزي مناسب است.
رئيس جمهور ادامه داد: مركز آمار مدلي را براي خوشه‌بندي ارائه داد كه مدل خوبي است اما بايد چند بار سعي و خطا شود تا به نقطه قابل استفاده برسد.

*دولت بنا دارد به همه مردم يارانه بدهد

احمدي‌نژاد اضافه كرد: بنا داريم كه به همه مردم يارانه بدهيم، مگر آنهايي كه داوطلب نيستند يا شرايط‌شان آنقدر خوب است كه به يارانه‌ها نيازمند نيستند و خودشان نيز مراجعه نمي‌كنند، چه آنكه حدود 8 ميليون براي ثبت‌نام مراجعه نكردند.
وي با تأكيد براينكه خوشه‌بندي‌ها مبناي پرداخت‌ها نيست، گفت: دسته‌بندي نهايي صورت نگرفته و بنا داريم كه به همه يارانه‌ بدهيم اما طبيعي است كه به بعضي از اقشار بايد مقدار بيشتري اختصاص دهيم؛ چرا كه اگر مي‌خواهيم روستاها را آباد كنيم و مسائل كشور را به طور ريشه‌اي حل كنيم بايد اينگونه عمل شود.
رئيس جمهور با بيان اينكه برخي از اقشار از جمله آنهايي كه حقوق ثابت مي‌گيرند حتماً‌ يارانه مي‌گيرند، افزود: البته نه آنهايي كه ماهانه حقوق ده ميليوني دريافت مي‌كنند. هرچند كه اگر اين افراد نيز درخواست كنند بايد حداقلي به آنها پرداخت شود اما اين افراد نوعاً داوطلب نيستند.
احمدي‌نژاد تصريح كرد: آنهايي كه حقوق ثابت دارند از جمله كارگران، كارمندان، كسبه جز، كشاورزان، تحت پوشش نهادي حمايتي هستند قطعاً يارانه دريافت مي‌كنند و جاي هيچگونه نگراني نيست.
وي با اشاره به اينكه براي كارمندان يارانه را در بودجه پيش‌بيني كرديم، خاطرنشان كرد: براي كارمندان دولت، كارگران كارخانجات، كسبه جز و كشاورزان يارانه پيش‌بيني كرديم و زماني را اعلام خواهيم كرد كه تغييرات صورت گرفته در اموال آنها و يا خانواده‌شان را اعلام كنند.
رئيس جمهور اضافه كرد: كسي نگران نباشد؛ چرا كه ما در اين طرح همراه مردم حركت خواهيم كرد و اين طرح براي مردم است و مردم بايد پيشگام اين اصلاحات باشند و دولت نيز راه را باز مي‌كند و اطلاع‌رساني خواهد كرد و هركاري كه بخواهيم انجام دهيم به مردم اطلاع مي‌دهيم.
احمدي‌نژاد درباره خانواده‌هايي كه فرصت پيدا نكرده اند اطلاعات خود را در مركز آمار ثبت كنند، گفت: به خانواده‌هايي كه ثبت‌نام نكرده‌اند، فرصت خواهيم داد تا ثبت‌نام كنند چرا‌كه خانواده‌هاي جديدي تشكيل شده‌ است.
وي تأكيد كرد: از هر زمان كه شروع به پرادخت كنيم حقوق تمام كساني كه مشمول طرح هستند محفوظ است و حتي بنا داريم قبل از اينكه طرح شروع شود، پول‌ها را به حساب واريز كنيم تا آرامشي به وجود بيايد، بنابراين هيچ مشكلي نداريم.

*كساني كه اطلاعات نادرست بدهند بايد يارانه ها را برگردانند

رئيس جمهور درباره اينكه 30 درصدي كه قرار است به طور غير مستقيم به بخش اقتصاد تزريق شود چگونه به فعالان اقتصادي برمي‌گردد، تصريح كرد: ما 9 بسته عملياتي را در بخش‌هاي گوناگون از جمله صنعت‌ نهايي مي‌كنيم‌ كه خود اين بخش شامل ده‌ها بخش است، البته برخي از بخش‌هاي صنعت حاشيه سود دارند و مشكلي براي آنها پيش نخواهد آمد و زندگي‌ خودشان را خواهند كرد، ضمن اينكه مقداري به قيمت‌ها اضافه خواهند كرد.
احمدي‌نژاد افزود: برخي از بخش‌هاي صنعت نياز كشور است و بايد حمايت شوند و براين اساس با آنها قرارداد مي‌بنديم و وزارت صنايع نيز در حال آماده كردن قراردادها است كه بخشي از آنها در كارگروه‌ها وضع شده است.
وي تصريح كرد: در هر بخش يك برنامه‌اي براي اصلاح آن وضع به وضع مطلوب تهيه مي‌كنيم و در اين فاصله آن بخش مورد حمايت قرار مي‌گيرد و قرارداد بسته مي‌شود و تكاليفي به عهده آنها قرار داده خواهد شد.
رئيس جمهور در عين حال تأكيد كرد كه اگر كسي اطلاعات غلطي بدهد و معلوم شود كه اطلاعات غلط داده است طبق قانون بايد يارانه را برگرداند و مجازات شده و از بهره‌مندي نيز محروم مي‌شود.
احمدي‌نژاد همچنين اظهار داشت: بسته‌هاي بخش صنعت، كشاورزي، عمومي و دولتي در حال آماده شدن است كه با كمك خود آن بخش تهيه مي‌شود، يعني در بخش صنعت از صاحب‌نظران صنعت دعوت شده است و هر زمان بسته آماده شد با اطلاع‌رساني آن را به اجرا درخواهيم آورد.
وي با بيان اينكه يك مقدار فشار به بخش توليد وارد مي‌شود، افزود: بخش توليد مي‌دانست كه هميشه بايد تكنولوژي را بالا ببرد و مديريت خود را اصلاح كند، اما فشار اين است كه بايد كار بيشتر انجام دهند، مشاوره بگيرند، طراحي و برنامه‌ريزي كنند چرا‌كه بالاخره صنعت ما بايد به دنيا برود و خود را نشان دهد و رقابت كند و به همين دليل بايد اصلاح مديريتي، ساختاري و فناوري صورت گيرد و اين به آن معناست كه از ريشه صنعت تكان مي‌خورد و در اين صورت است كه كار علمي يك استاد معنا و كار مخترع ارزش پيدا مي‌كند ‌و خلاقيت‌ها و نوآوري‌ها در جامعه جايگاه پيدا ‌مي‌كند و تحقيقات دانشگاهي و علمي و پژوهش‌ها ارزش پيدا مي‌كند.
رئيس جمهور تأكيد كرد: هيچ جاي نگراني نيست چراكه تا در مورد يك مطلب به نقطه اطمينان نرسيم، عمل نمي‌كنيم زيرا اين طرح يك طرح يك روزه و دو روزه نيست بلكه 10سال، 20 سال و 30 سال مي‌خواهد در كشور اجرا شود و به همين دليل ‌قدم‌ها را محكم و با بررسي كامل و همراه مردم بر مي‌داريم و اميدواريم از همان روزهاي اول مردم طعم شيرين آن را بچشند.
احمدي‌نژاد درباره 20 درصد ديگر يارانه‌ها كه در اختيار دولت خواهد بود، گفت:‌ اين 20 درصد و 30 درصد به اين معنا نيست كه نتوانيم آن را به صورت نقدي به مردم بدهيم چرا كه مثلاً در بخش صنعت هزينه‌ها مربوط به نهادها و نيروي انساني است و ما مي‌توانيم اين بخش را به نيروي انساني بدهيم و 20 درصدي كه به دولت مي‌آيد را نيز مي‌توان به كارمندان دولت اختصاص داد، بنابراين 50 درصدي كه در قانون تعيين شده به اين معنا نيست فقط 50 درصد به مردم پرداخت مي‌شود بلكه 50 درصد ديگر به صورت غير مستقيم به مردم تعلق مي‌گيرد.
وي درباره نحوه آزادسازي قيمت‌ها گفت: يك روش «يكباره» است كه محاسن و معايبي دارد و حسن بزرگ آن اين است كه تورم انتظاري آن يكباره است اما اگر به تعداد اجرا شود اين تورم انتزاعي مي‌شود.
رئيس جمهور درباره معايب اين روش گفت: ممكن است برخي بخش‌ها نتوانند در توليد به صادرات برسند يعني به گونه‌اي شود كه شاهد افت صادرات باشيم كه اين افت موجب كاهش توليد مي‌شود.
احمدي‌نژاد‌ با بيان اينكه ما اجراي هدفمندكردن يارانه‌ها را سه ساله پيش بيني كرده بوديم اما مجلس آن را به 5 سال تبديل كرد، ادامه داد: الان سه گزينه را بررسي مي‌كنيم؛ گزينه‌هاي پنج‌ گام، سه گام‌ و دو گام با فاصله زماني، اما اينكه كدام كالا و فرآورده چگونه اجرا مي‌شود دو گونه تحليل مي‌كنيم؛ يكي اينكه اگر دو گام يا پنج گام باشد همه را به يك نسبت در نظر مي‌گيريم و ديگري به صورت سبد به سبد است كه آثار آن متفاوت است.
رئيس جمهور به اشاره به تهيه 10 سناريو براي چگونگي آزادسازي قيمت‌ها تصريح كرد: در حال تحليل هستيم كه سناريويي كه بيشترين آثار مثبت و كمترين آثار منفي را دارد انتخاب كنيم كه فعلاً در بحث‌هاي كارشناسي هستيم و هرزمان نهايي شد مردم را در جريان قرار خواهيم داد، بنابراين الان هيچ افزايش قيمتي در هيچ زمينه‌اي نداريم و هركجا افزايش قيمتي باشد در تمام بخش‌ها جبران آن را نيز پيش‌بيني كرده‌‌ايم.
احمدي‌نژاد با اشاره به بخش حمل‌ونقل كالا و فعاليت 250 هزار كاميون در اين بخش كه بيش از صد هزار آن فرسوده است گفت: در بسته‌‌هاي سياستي برنامه‌ تهيه كرده‌ايم كه اين صد‌هزار كاميون فرسوده اصلاح شود.
وي ادامه داد: الان ما كمتر از نصف ظرفيت كاميون‌ها استفاده مي‌كنيم و كاميون از بار موجود كشور بيشتر وجود دارد و اين موجب مي‌شود برخي از اين كاميون‌ها بدون كار بمانند اما اگر مديريت مشتركي شكل بگيرد و كاميون‌ها جديد باشد در فاصله‌اي كه يك راننده كاميون استراحت مي‌كند اين كاميون با يك راننده ديگري كار را انجام مي‌دهد و بدين ترتيب تعداد كمتري كاميون نياز خواهيم داشت.
رئيس جمهور اضافه كرد:‌ الان روي اين موضوعات كار مي‌شود كه هم كاميون‌ها نوسازي شود و هم تعداد آنها كنترل شود كه يك كاميون دائماً كار داشته باشد و درآمدش افزايش يابد و دو خانواده از آن درآمد داشته‌ باشند.
احمدي‌نژاد با اشاره به تبديل روزانه يك ميليون و 600 هزار بشكه نفت به بنزين و گازوئيل و مصرف روزانه 350 تا 380 ميليون متر مكعب گاز تأكيد كرد: با كاهش اين مصارف صادرات نفت و گاز اضافه مي‌شود و درآمد آن به خزانه ملت مي‌آيد بدون اينكه كسي آسيب ببيند.
وي درباره خطر طرح هدفمند كردن يارانه‌ها تصريح كرد: خطري كه وجود دارد اين است كه عده‌ قليلي بخواهند تمام يارانه‌ها را با يك چرخش از دست مردم خارج كنند.
رئيس جمهور درباره راهكارهاي جلوگيري از اين سؤاستفاده‌ با بيان اينكه دو دسته كار داريم، گفت: يك دسته كارهاي مديريت اقتصادي مثل بانك، بيمه، ماليات داريم كه به سرعت جلو مي‌بريم يعني بانك بايد منابع را درست توزيع كند چرا كه اگر منابع در بانك درست توزيع نشود و يك پول قدرتمندي به نابجا بچرخد، بخشي از اين پول از جيب مردم خارج خواهد شد، بنابراين بايد مديريت شود و الان نيز زيرساخت‌هاي آن تهيه شده است.
احمدي‌نژاد با اشاره به بحث ماليات تأكيد كرد: بالاخره اگر كسي بيشتر درآمد دارد بايد بيشتر ماليات بدهد چرا كه اساس پايداري جامعه است.
وي روش ديگر را اقدامات كنترلي برشمرد و گفت: الان يك گروه نظارت و بازرسي وجود دارد كه آن را تقويت مي‌كنيم كه ريز بازار را كنترل كند، البته پايه آن اصناف و اتحاديه‌ها هستند كه انصافاً خوب كار مي‌كنند.
رئيس جمهور ادامه داد: الان روند نرخ تورم نزولي است كه بخش از آن با همكاري اصناف صورت گرفته است يعني الان نرخ تورم 12 ماهه منتهي به آذر 2/12 و نرخ تورم نقطه به نقطه پايان آذر به پايان آذر 8/7 درصد است و اميدواريم تا پايان سال نرخ تورم 2/12 به حدود 10 برسد كه اين يك اتفاق بزرگ است چرا كه كمتر به اين نقطه رسيده‌ايم اما اميدواريم در سال آينده اين روند ادامه داشته باشد.
احمدي‌نژاد با اشاره به اصل 49 قانون اساسي خاطرنشان كرد: اين اصل دولت را موظف كرده كه تمام ثروت‌هاي خلاف را بازگرداند؛ كساني كه با تقلب، تزوير، سؤاستفاده‌، ربا و با هر وسيله‌اي ديگري پولي را دريافت كرده و در جاي ديگري مصرف كرده و احتكار ايجاد كرده‌اند.
وي تعداد اين افراد را كم دانست اما در عين حال تأكيد كرد كه اين افراد بالاخره چه در بخش دولتي و چه در بخش غير دولتي وجود دارند.
رئيس جمهور خاطرنشان كرد: دولت آيين‌نامه‌اي تصويب شد كه همزمان با طرح هدفمند كردن يارانه‌ها اين آيين‌نامه اجرا خواهد شد كه كسي جرأت نكند از اين فضا سؤاستفاده كند و بخواهد با ترفندهاي اقتصادي و احتكار و يا يك بازي در بازار كمك‌هاي دولت را از جيب مردم به سمت خود خارج كرد.
احمدي نژاد با بيان اينكه مباحث مربوط به قانون هدفمند كردن يارانه‌ها از سوي سخنگو اعلام مي‌شود، گفت: افراد گوناگون در خصوص هدفمند سازي يارانه‌ها اظهار نظر مي‌كنند گرچه كشور ما يك كشور آزاد است ولي از آنجايي كه احتمال دارد مردم را نگران كرده و آثار منفي در بازار بگذارد خواهش مي‌كنم درباره چيزي كه اطلاع ندارند اظهار نظر نكنند.
وي افزود: رسانه‌ها بايد در اين مسير ما را همراهي كنند چرا كه اين طرح يك طرح ملي و به نفع همه مردم است كه ما بار آن را بر دوش مي‌كشيم و هدفمند كردان يارانه‌ها طرح احمدي نژاد نيست بلكه متعلق به همه مردم است.
رئيس جمهور تصريح كرد: وقتي كه مرحله اول هدفمند كردن يارانه‌ها را پشت سر بگذاريم مردم خواهند ديديد كه چقدر شيرين است و مراحل بعدي به صورت خودكار ادامه مي‌يابد.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
mina
Admin



تعداد پستها : 11
Join date : 2009-12-13

گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Empty
پستعنوان: پاسخ   گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Emptyالسبت فبراير 20, 2010 4:06 am

بوق بوق بوووووووووووووووووووووووووووووووق lol! گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها 701465
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://economics.forumfa.net
amin-bahmani
دانش یار
دانش یار



تعداد پستها : 55
Join date : 2009-12-15
Age : 39

گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Empty
پستعنوان: بوووووووووووووق   گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Emptyالسبت فبراير 20, 2010 4:24 am

Basketball گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها 699166 گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها 286293 گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها 16353
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
mina
Admin



تعداد پستها : 11
Join date : 2009-12-13

گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Empty
پستعنوان: پاسخ   گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Emptyالخميس مارس 04, 2010 2:51 am

آقای احمدی نژاد بیان کردند که اصل این طرح همه اش مثبت است. به اعتقاد من این طرح خصوصیات مثبتی هم دارد و باید خیلی قبل تر از اینها اجرا میشد ولی این بر همگان مبرهن است که اتفاقات ناخوشایند فراوانی در آینده خواهد افتاد که موقتا اقتصاد را در شرایط بدی قرار می دهد.پس نتیجتا این طرح، آن طوری که ایشان فرمودند، همه اش خوب نیست. Wink
ضمنا درمورد این جمله که اجراي اين طرح برداشتن وزنه‌ها از پاي اقتصاد كشور و مردم است،شاید در بلندمدت صحت داشته باشد ولی حقیقتا در بلند مدت وزنه های چندین کیلوئی برپاهای مردن افکنده می شود. lol!
مردم ما بهترين مردم تاريخ هستند و در طول تاريخ بشر، مردمي به خوبي مردم ايران روي كره زمين زندگي نكرده است: علت این همه اغراق چیست؟ Exclamation
ما نباید فراموش کنیم که مردم یک متغیر است و در طول زمان تغییر می کند.پس مردم دویست سال پیش با مردم ده سال پیش و یا مردن الان فرق می کند.
البته من با این قسمت سخنان ایشان که گفتند ما زیاد مصرف می کنیم و کم تولید کاملا موافقم.در راستای تصحیح الگوی مصرف مردم ملزم می شوند که به شکلی درست مصرف خود را تغییر دهند.
مي‌توانيم در بعضي بخش‌ها مصرف انرژي را به يك دهم برسانيم و اگر بتوانيم بدون اينكه توليد و رفاه مردم تغيير كند فقط 20 درصد انرژي را كاهش دهيم يعني 20 ميليارد دلار براي ما صرفه‌جويي شده است. یک سوال: چگونه با ثابت نگه داشتن رفاه می توان رشد را افزایش داد؟
و درنهایت چگونه یک عده قلیلی می توانند پول را به یکباره از دست مردم خارج کنند؟ Question
اگر این موارد را برای بنده تصحیح کنید و توضیح دهید، متشکر می شوم.
ضمنا لطفا جواب، مختصر و جامع باشه. sunny
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://economics.forumfa.net
amin-bahmani
دانش یار
دانش یار



تعداد پستها : 55
Join date : 2009-12-15
Age : 39

گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Empty
پستعنوان: جواب به سوالاتي در مورد اظهارات رييس جمهوري   گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Emptyالسبت مارس 06, 2010 2:05 am

1. "درمورد این جمله که اجراي اين طرح برداشتن وزنه‌ها از پاي اقتصاد كشور و مردم است،شاید در بلندمدت صحت داشته باشد ولی حقیقتا در بلند مدت وزنه های چندین کیلوئی برپاهای مردن افکنده می شود."
در اين كه اين طرح اثرات منفي هم بر زندگي مردم خواهد داشت شكي نيست.ولي گويا حضرتعالي در نظرتان حداقل يكجا بايد از كلمه كوتاه مدت استفاده مي كرديد.اگر لطف كنيد آنجا را پيدا كنيد تا بشود به سوالتان جواب داد. بالاخره بايد مشخص كنيد كه به نظر شما اين طرح در كوتاه مدت گره از مشكلات مردم باز مي كند يا بلند مدت. با اينحال خود جمله ي شما كاملاً گنگ و مبهم است. اگر منظور شما اين است كه در بلندمدت اين طرح باعث مشكلات فراوان مي شود، پس چرا اجراي آن را در ابتداي متنتان تاييد كرده ايد؟ اما اگر منظورتان از بلندمدت در نيمه دوم جمله كوتاه مدت بوده، بايد گفت كه هر اصلاحاتي هزينه اي دارد، در هدفمند كردن يارانه ها، ما اضرار كوتاه مدت را قبول مي كنيم، تا در بلندمدت با تاسي به بهره وري بالاي سيستم هاي كمتر دولتي منافع بسيار بيشتري را براي مردم و كارايي بالاتري را براي اقتصاد حاصل كنيم.
در انتهاي پاسخ به اين شبهه شما، شايسته است اشاره شود كه اميد و اميدواري دادن به عنوان محرك عملي رواني در همه جاي دنيا تجويز مي شود، سخن رييس جمهوري در مورد مثبت بودن همه ي جنبه ها نوعي آرامش بخشي به جمعيت مخاطب ايشان است كه در راستاي كاهش تنش هاي رواني به كار گرفته شده است. البته اين كه اينكار چقدر موثر باشد، بستگي به متغيرهاي ديگري نيز دارد مانند عملكرد سياستمداران مخالف كه بدليل امكان اطاله كلام از پي گيري آن صرفنظر مي كنيم.
2."مردم ما بهترين مردم تاريخ هستند و در طول تاريخ بشر، مردمي به خوبي مردم ايران روي كره زمين زندگي نكرده است: علت این همه اغراق چیست؟"
اين هم بيشتر يك بحث روانشناختي و جامعه شناختيست، تزريق اميد و حس مفيد بودن به مخاطب عام و خصوصاً مخاطبين به حاشيه رانده اي چون روستاييان و اقشار ضعيف يقيناً اثرش از اثر مقالات اقتصادي ما در اينترنت يا روزنامه ها و مجلات در عملكرد اقشار مذكور بسيار بيشتر است.
ضمناً اگر رييس جمهور يك كشور منادي احساسات ناسيوناليستي و وطن دوستانه نباشد، چه كسي بايد اين نقش را بر عهده بگيرد.اين نظر شخصي ايشان در مورد مردم و كشور ايران است و اغراق آميز بودن آن هم نسبي است؛ به نظر شما اغراق آميز است ولي احتمالاً به نظر پاره اي ديگر از مردم كاملاً صحيح و واقعيست.
اين كه مردم تغيير مي كنند و مانند 200 سال پيش نيستند، هيچ ربطي به اظهارات رييس جمهور ندارد، قصد برداشت شخصي از بيانات ايشان را ندارم ولي به اين فكر كنيد كه شايد آقاي رييس جمهور مردم ايران در اين برهه از زمان را مد نظر قرار داده است و منظور ايشان مردم كنوني ايران است نه مردم ايراني كه در طول هزاران سال در اين جا زندگي كرده اند. ميبينيد كه ميشود با شيوه ي خود شما دعويتان را در اين مورد رد نمود.
فارغ از همه اين ها، شما در مطالب گذشته تذكر داديد كه منتقد خوب و بد نداريم و همه منتقدند. ميخواهم تلنگري در مورد اين نقد غير علمي شما به شما بزنم. كجاي اين جمله اي كه شما از آن ايراد گرفتيد اقتصادي بود؟
3."چگونه با ثابت نگه داشتن رفاه می توان رشد را افزایش داد؟"
با عرض پوزش پيشاپيش. شما به عنوان يك كارشناس مسائل اقتصادي بايد بدانيد كه رشد اقتصادي همه چيز اقتصاد نيست. گذشته از آن رفاه (اقتصادي، اجتماعي يا امنيتي) يك مفهوم خرد و در ارتباط با مطلوبيت است، در حالي كه رشد اقتصادي يك مفهوم كلان است، اين دو هيچ ارتباطي با هم ندارند.
و اما علت پوزش و عذرخواهي من. به سوالتان نگاهي بياندازيد؛ آيا اساساً افزايش رفاه با افزايش رشد اقتصادي دچار تناقضيست، از هر كس حتي سياستمداراني كه اين روزها اقتصاددان شده اند هم بپرسيد مي تواند به روشني برايتان توضيح دهد، كه افزايش رفاه ممكن است رشد اقتصادي را كم كند ولي كمتر اتفاق مي افتد كه افزايش نرخ رشد اقتصادي موجب كاهش سطح رفاه شود.
خيلي ساده تر بيان ميكنم: اولاً رفاه ريشه در مفاهيم خرد دارد و ارتباط آن با نرخ رشد اقتصادي كه يك متغير كلان است به هيچوجه مستقيم نيست. و ثانياً براي افزايش رشد، نيازي به ثابت نگه داشتن رفاه نيست، چون مي شود همزمان هر دو را بهبود بخشيد و طبيعي هم آن است كه با افزايش نرخ رشد اقتصادي شاخص هاي رفاهي بهبود يابد و افزايش رفاه نيز در بلندمدت با تغيير مثبت در نقل و انتقلات اقتصادي موجب افزايش نرخ رشد اقتصادي خواهد گرديد.
4."درنهایت چگونه یک عده قلیلی می توانند پول را به یکباره از دست مردم خارج کنند؟"
جواب شخصي من به سوال چنين است: همانگونه كه در طول اين چند دهه پس از انقلاب طبقه اي كه در حال حاضر اكثراً جزو فعالان اقتصادي و بعضاً سياستمدار هستند موفق شدند با رانت خواري و بهره برداري از نواقص بازار سياه و سيستم ناسالم اداري و اقتصادي دولت ها يكشبه ميلياردر شوند.نكند فساد اقتصادي و معيوب بودن دولت هاي پس از انقلاب را كلاً منكريد؟"
و اما پاسخ اين سوال: چنانچه اين دولت هم مراقب نباشد، به سرنوشت دولت هاي ديگر دچار خواهد شد،اساساً تبديل يارانه ها به پول نقد يك تغيير ماهويست.؛ از يارانه غير هدفمند به يارانه هدفمند. يعني تبديل از يارانه كالا به پرداخت انتقالي به خانواده ها. و اما عده ي قليل چه كساني هستند: 1. رانتخوران ديروز و دانه درشت هاي امروز (البته منظور همه فعالين اقتصادي نيست) قطعاً اين امكان را دارند كه به اتكاي نفوذ خود در سيستم دولتي با پرونده سازي و ايجاد بنگاه هاي اقتصادي مجازي و دروغين به دنبال استفاده غيرقانوني از يارانه هاي نقدي باشند. 2. فروشندگان جزء هم مي توانند به بهانه ي هدفمند شدن يارانه ها به افزايش بي رويه قيمت ها بپردازند.طبعاً همه ي مردم كه فروشنده جزء نيستند، كشور و شاغل و كارمند از اين كار ايشان صدمه خواهند ديد.3. فعالان بخش زيرزميني اقتصاد، دلالان فرصت طلب و واسطه هاي غير رسمي و نيز محتكرين و كمين نشنينان هم هستند، كه احتمالاً مترصد هستند به محض شروع افزايش طبيعي قيمت هاي ناشي از هدفمند سازي يارانه ها، از فرصت استفاده كرده و هر كدام به فن خود از اين شرايط بهره ببرند. محتكر با احتكار، دلال و واسطه با بالا بردن حبابي قيمت ها و فعالان زيرزميني با ايجاد بازار سياه. همه اين افراد مسيري را مي روند كه منتهي به خروج وجه هدفمندسازي يارانه ها از جيب مردم و سرازير شدن آن به شكم فربه لايه ناسالم اقتصاد مي شود.

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
mina
Admin



تعداد پستها : 11
Join date : 2009-12-13

گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Empty
پستعنوان: پاسخ   گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Emptyالأحد مارس 07, 2010 5:01 am

با تشکر از پاسخ شما
بله بنده این طرح را تایید می کنم ولی به شرط آنکه با رعایت ضوابط و با تحمیل کمترین مشقت و سختی به مردم صورت بگیرد.
ما به شرطی سختی ها و دشواری هارا تحمل خواهیم کرد که بدانیم پولی که از جیب ما خواهد رفت به جای درستی برود.درصورتی که بدانیم با اجرای این طرح همچنان مثل قبل بدبخت ها ، بد بخت تر و افراد غنی، ثروتمندتر نمی شوند.
در ضمن زمانی سخنان آرامش بخش ریاست محترم جمهور بر مردم ما تاثیر خوبی می گذارد که قبولش داشته باشند و اصلا به پای حرف هایش بنشینند.
حس آرامش بخشی که شما به آن اشاره می کنید زمانی مفید به فایده است که با واقعیت در تضاد نباشد.حقیقت امر این است که ما جزو عقب مانده ترین و بی فرهنگ ترین کشورهای دنیا هستیم.(می دئونم حقیقت تلخه ولی چه کنیم باید پذیرفت Sad )
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://economics.forumfa.net
amin-bahmani
دانش یار
دانش یار



تعداد پستها : 55
Join date : 2009-12-15
Age : 39

گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Empty
پستعنوان: دعوت به واقعگرايي   گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها Emptyالإثنين مارس 08, 2010 6:55 am

واقعگرا باشيد، بايد بپذيريد نتيجه انتخابات 88 هر چه بوده، آراي روستاييان در تاييد رييس جمهوري دهم به صندوق ريخته شده است. اين را مي توانيد از سياسيون اطرافتان بپرسيد. در اين شك نداشته باشيد كه دكتر احمدي نژاد مورد قبول هر قشري نباشد، بواسطه بازتوزيع منابع به سمت روستاها و مناطق فقير نشين، مورد اقبال ايشان است. به نظر من تنها كسي كه مي تواند روح اميد را به كالبد روستاييان بدمد، شخص رييس جمهوري محترم است.
در ضمن ما بي فرهنگ ترين مردم دنيا نيستيم. مستحضر باشيد اين افاضات شما كاملاً غيرمنطقي و ناپسند است. بهتر است كمي تامل كنيد، 210 كشور در دنيا وجود دارد كه تقريباً 60 درصد آن ها از نظر معيشتي و شاخص هاي فرهنگي و توسعه اي پايينتر از ايران هستند. شاهد كلام مرا مي توانيد از گزارش هاي سالانه سازمان ملل متحد در مورد شاخص توسعه انساني و شاخصتوسعه كلان بيابيد. اگر نيافتيد اينجا كامنت بگذاريد تا اصل منابع را در اختيارتان بگذارم.
موفق باشيد.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
 
گفتگوی 13 بهمن ماه رییس جمهور در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1
 مواضيع مماثلة
-
» تاثیر هدفمند شدن یارانه هابر بنگاه های صنعتی
» متغیرهای موثر بر نتایج هدفمند سازی یارانه ها در ایران
» پاسخ معاون رییس جمهور به سه اقتصادانان مجلس درباره ي بودجه ي پيشنهادي دولت
» ديدگاه دو اقتصاددان و مدرس دانشگاه درباره ي هدفمند كردن يارانه ها و اظهارنظرها

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
کانون علمی اقتصاددانان جوان ایران :: اقتصاد میانه :: اقتصاد ایران-
پرش به: